Julen synges ind med Sokkelund Sangkor

Søndag d. 18. december 2022, kl. 15:00
Gratis adgang

Siden sin start i 1984 har Sokkelund Sangkor arbejdet med alle typer af kormusik, fra det tidligst nedskrevne til det mest moderne. Koret er en fornem ambassadør for den skandinaviske kortradition med et forfinede klangarbejde, et dynamisk og overbevisende udtryk og et meget musikalsk fraseringsarbejde. Sokkelund Sangkor mestrer den absolut rene intonation i alle stilarter fra renæssance til kompliceret vokaljazz, og spænder fra det lyse, lette og gennemsigtige til det dramatisk fuldtonende. Koret hører til blandt Danmarks bedste kammerkor.

Korets stifter, leder og dirigent, Morten Schuldt-Jensen, er professor i kor- og orkesterledelse ved konservatoriet i Freiburg. Han var fra 1999-2006 korchef ved Gewandhaus i Leipzig og har gennem en årrække været gæstedirigent for bl.a. DR Radiokammerkoret, MDR Rundfunkchor, NDR Rundfunkchor og RIAS Kammerchor.

Morten Schuldt-Jensen optræder som dirigent ved musikfestivalerne i bl.a. Schleswig-Holstein, Rheingau, Mecklenburg-Vorpommern, ved Stimmen-Festival i Lörrach og MDR Musiksommer, i Thomaskirken og Gewandhaus i Leipzig, Philharmonie i Berlin og Köln, Kioi Hall i Tokyo og ved turnéer i bl.a. Spanien, Korea, Tyskland og Frankrig.

Han har dirigeret en lang række danske og udenlandske orkestre, heriblandt Gewandhausorchester (Leipzig), Akademie für Alte Musik (Berlin), Batzdorfer Hofkapelle (Dresden), Le Concert Lorrain, Neues Bachisches Collegium Musicum, Helsingborg Symfoniorkester, DR Radio-UnderholdningsOrkestret samt Tivoli, Århus, Aalborg, Odense og Sønderborg symfoniorkestre.