Kirkecafé: Søren Hermansen om Herrens Veje

Tirsdag d. 8. november 2022, kl. 14:00
Søllerød Sognegård, Søllerødvej 13, 2840 Holte

4 år på ”Herrens Veje” – om en DR-TV-serie om tro.

Herrens veje” er en Tv-serie om danskerne og deres tro. Den foregår i Folkekirken og i det moderne danske samfund, hvor forskellige trosopfattelser hvirvler sig ind i hinanden. Hovedpersonen er provst. Han har to sønner, der begge skulle have trådt videre i familiepræsteskoene, men tilværelsens hjul drejer. Det er ikke bare en serie om tro, men det er også et menneskeligt drama, der når ned i de dybeste lag af menneskelivet.

Serien har vundet en del priser bl.a. som Bedste Tv-serie 2017 i Danmark. Endvidere fik Lars Mikkelsen i efteråret 2018 den fornemmeste pris, en Emmy, en Tv-serie kan få. Han fik den for sin præstation som provst Johannes Krogh. Serien vandt 3 Robertpriser i 2019 for Bedste serie, Bedste mandlige hovedrolle og Bedste kvindelige hovedrolle.

Sognepræst Søren Hermansen var med som hovedkonsulent for serien. Det var et arbejde, der tog sin begyndelse i foråret 2015  Det bestod i at være den præstelige sparringspartner for forfatterteamet med Adam Price i spidsen. Desuden havde Søren Hermansen et samarbejde med skuespillerne Lars Mikkelsen og Ann Leonora Jørgensen, der spillede hovedkaraktererne i serien.

Vi skal høre om processen og se klip fra serien.