Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Advarselsmeddelelse
Begivenheden har allerede fundet sted.

Klesmerkoncert og foredrag

Dato
Onsdag d. 2. november 2022, Kl. 19:30 til kl. 21:30
Sted
Søllerød Sognegård, Søllerødvej 13, 2940 Holte

Chagall – maleren og musikken

v/ Sognepræst Xenia Dalgaard og Mazel.

I billeder og musik oplever vi Chagalls og jødernes liv, under to verdenskrige, under jødeforfølgelser, på flere kontinenter. Gennem et foredrag af Xenia Dalgaard ledsaget af klezmerbandet Mazels repertoire, understøttes løbende fortællingen ud fra temaerne: Det gamle Østeuropa, Sorgmuntert, Exil i USA og Religion og genbeskrivelse.

Chagalls liv var præget af hans jødiske barndom i Vitebsk i Hviderusland. Han måtte flygte ud af Sovjet og livslangt længtes han tilbage til sin barndom og ungdoms Vitebsk. Han står både plantet i traditionen og i de store religiøse fortællinger som han sætter ind i nye rammer.

Ved slides belyses malerens kunstneriske udvikling og de mange religiøse symboler i hans kunst. Vi får indblik i Chagalls tro, livsfundament og nogle af livets store spørgsmål: Hvad er meningen med livet? Hvad gør kærlighed ved os?

Mazel Klezmerband har siden 1998 formidlet klezmer og jødisk musik ved koncerter i ind- og udland med et bredt fokus på jødisk musikkultur: Fest- og dansemusik, jiddische sange om livet i det gamle Østeuropa, jødisk vaudeville, musical- og filmtemaer samt bandets egne kompositioner. Bandet har udgivet tre albums og samarbejdet om danseforestillinger med Nyt Dansk Danseteater og Copenhagen Summer Ballet, samt med Cinemateket om stumfilmskoncert til film af Carl Th. Dreyer.