Tirsdag d. 10. november 2020, kl. 14:00

Race, etnicitet, seksualitet, identitet, statuer, etik, skam. I mange år har disse emner være brændpunkter i den offentlige debat. Når præster og andre fra kirken melder sig i debatten, er det som oftest for at tale for en af to ekstremer. Enten at holde fast i Bibelens ord som reaktion imod kulturelle strømninger, eller i evangeliets navn at omfavne alle, uanset hvem de er.

Bibelen og teologien har dog meget mere at bidrage end disse to ekstremer. Den kristne kirke har fra begyndelsen været et produkt af kulturmøde og skiftende identiteter. Vores eneste adgang til Jesu ord er igennem oversættelse til datidens kultursprog, græsk. De tidlige teologer var ofte eksperter i den græske filosofi. Og kirkens historie er præget af kulturmøder og synteser i takt med at evangeliet spredes til hele verden.

Til kirkecafeen vil sognepræst Bo Chen forsøge at give et svar på hvad Bibelen og teologien kan bidrage med i den aktuelle identitetsdebat, ikke mindst ud fra egne erfaringer som kristen og barn af globaliseringen.

Kirkecafé: Evangeliet og personlig identitet / v. Bo Chen