Händels Messias

Onsdag d. 15. december 2021, Kl. 19:30 til kl. 20:30
Gratis adgang

Ingen jul uden Messias, siger mange til sig selv. Det ville Händel ikke have forstået noget af! Händels oratorium Messias handler nemlig ikke kun om julen, men om hele Messias, frelseren, Guds søn. Om forventningen til hans komme, om hans tilstedeværelse på Jorden, om hans død og hans frelse af menneskene. Først længe efter Händels død er musikken blevet en del af julefejringen. Det har til gengæld gjort Messias til et af de mest elskede og standhaftige klassiske musikværker overhovedet.

Messias er et stort oratorium, udformet i tre dele, der danner en sammenfatning af det kristne budskab: 1. del drejer sig om profetierne om Messias og om deres fuldbyrdelse. 2. del drejer sig om Jesu liv på jord, om hans død og hans genopstandelse. (Det er fra denne del, Halleluja-koret stammer). 3. del handler om udbredelsen af evangeliet og om Jesus som menneskets frelser.

Til koncerten i Søllerød Kirke spilles værket i uddrag, for strygekvintet, kor, sopran - og bassolist. Søllerød og Lundtoftes kor; strygekvintet; Nina Bols Lundgren - sopran; Leif Jone Ølberg - bas; Martin Norddahl - dirigent